Bemutatkozás

Az Egyesület kialakulásának első lépései 2009-re nyúlnak vissza. Ekkor jött létre egy kézimunkaszakkör, ugyanakkor megindult Siposné Csajbók Gabriella kezdeményezésére egy kísérlet a helyi demokrácia helyreállítására.

A szakkör is és a kialakuló, egyre bővülő ellenzék újból és újból szembesült azzal a problémával, hogy törvényes keretek nélkül nehéz dolgozni – nem kaptunk helyet a szakkörnek, terembérleti díjakat fizettünk, nem volt fórumunk, stb. Így elhatároztuk, hogy egy egyesületet hozunk létre.

Első sikerünk még a hivatalos bírósági bejegyzés előtt az volt, hogy a 2010-es képviselő-testületi a 4 képviselő közül 3 a mi jelöltünk volt.

2010 novemberében jegyezték be hivatalosan az Egyesületet. Következő sikerünk a két, nagyon elhanyagolt állapotú kápolna helyreállítása volt, társadalmi összefogásból 2011 tavaszán.

Az újabb siker a 2011. szeptember 11-i rendkívüli önkormányzati választás eredménye. Az Egyesület által jelölt polgármester és 4 képviselő győzött. Hihetetlen összefogás volt ez a falu részéről.

Igyekszünk azóta is részt venni a falu életében:

  • szüreti mulatságon való aktív részvétel
  • segítünk az iskolának és az óvodának (ballagási tarisznyák, napos kötények, ajándékok készítése, kifizetése)
  • segítünk a faluszépítésen (virágágyások rendbetételek, Hősi emlékmű környezetének a rendbetétele, stb.)
  • segítünk a közösség és az iskola rendezvényein
  • támogatjuk a kiállításokat
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support