LEADER – Az együttműködés közösség formáló ereje

A látványos felvonulás mellett idén a kistérségből származó termelők és népi iparművészek, kézművesek is várják az érdeklődőket.

A délelőtti programban a helyi termékek bemutatója mellett kézműves foglalkozásokat (fazekasság, kosárfonás, fafaragás, szövés, gyöngyfűzés) is tartanak a sportpályán, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Délután a várva várt felvonulással ünneplik a szőlőszüretet a feldíszített fogatokkal és a népviseletbe öltözött bíró, bíróné, jegyző, jegyzőné, csőszlányok, csőszlegények és kisbíró részvételével. Közben a nézőket a szőlőtolvajok és a csősz veszekedése is szórakoztatja. Az esti bálon minden résztvevő és látogató hajnalig táncolhat.

A nagy napra, amelyet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban meghirdetett „Az együttműködés közösségformáló ereje” LEADER projekten nyertek bruttó 565.403.- forint támogatást.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support